JEG, en tigger

MITT LIV SOM TIGGER
– tanker om følelsesmessig knapphet.

«Jeg har levd av smuler og dråper, i umettelig hunger. Hungeren har drevet meg til vanvidd som har ført meg ut i vanvittige handlinger.

Jeg har krøpet ydmykt, underdanig, vært føyelig og har ekstremtøyd meg selv i alle retninger, jeg har rast og protestert, sloss og kjempet, jeg har bydd på alt i meg til altfor mange og jeg har holdt ut, inntil det uutholdelige.

Når hungeren har herjet som verst har jeg såret og utslitt krøpet inn i isolasjon og selvmedlidenhet før jeg i håp om å få stagget min sult har startet en ny tiggerunde, igjen og igjen og igjen….»

Dette er et mønster som kan oppstå når vi har levd i knapphet i relasjoner.

Når følelser og behov bare såvidt blir møtt men aldri helt mettet, etterlater det en følelsesmessig, nesten umettelig hunger i oss.
I opplevelsen av at vi ikke kan få nok kan vi bli klengete, krevende, dominerende eller selvutslettende.

Knapphet gir god grobunn for selvforakt og skam og da er vi igjen inne på de mest destruktive følelser, som er den beste næring for selv-sabotøren i oss og som utrettelig hvisker,

«Du er ikke verdt mer.
Skam deg over å kreve mer enn din verdi.»

I et forsøk på å høyne egen verdi kan vi bli grenseløse, uten respekt for den nødvendige beskyttelsen sunne grenser er ment å gi.
Vi blir utflytende, utydelige og selvsaboterende, oftest uten selv å vite det.

På nettsidene for noen online-spill må spilleren sette en grense for maksimum innsats pr dag, uke eller måned for å beskytte seg selv mot spillegalskap.

Jeg tenker dette er en lærerik handling å ta med inn i livet.
Hvor høy er din grense?
Står innsats i samsvar med mulighet for gevinst?

Hva er din verdi?

I vår innerste kjerne er vi alle uvurdelig verdifulle.

Noen ganger kan det være umulig å se vår egen verdi og da trenger vi hjelp til å speiles gjennom anerkjennelse, aksept og empati.

Bak skam og selvforakt ligger egenkjærlighet og egenverdi og det er når vi er i kontakt med disse at gamle mønster kan endre seg til det bedre for oss selv og for våre relasjoner.

Du ER verdifull! 🍀

– Zenoba

Skrevet av

Admin

Kroppsorientert terapi & samtale